Faceti Cunostinta cu SoFi, Pestele Robot

V-ati dorit vreodata sa faceti poze in rezolutie HD pestilor din ocean fara sa deranjati ecosistemul? Cei dintre voi care sunt biologi marini sigur s-au gandit la acest aspect, iar acum solutia exista! SoFi este primul peste-robot care poate sa se plimbe incognito prin ocean, fara sa sperie bancurile de pesti si sa filmeze prin intermediul unei lentile asemanatoare celor de pe camerele GoPro ecosistemul.


Fiind controlat de la distanta de un om de stiinta, SoFi poate sa vegheze asupra coralilor si a pestilor exotici fara ca acestia sa fie la fel de deranjati cum ar fi de prezenta unui scafandru uman. Acest robot avansat se misca exact ca si un peste, putand sa inoate in toate directiile, sa schimbe traiectoria la fel de rapid ca si un ton si sa accelereze instant datorita tehnologiei inovatoare de propulsie pe care o are integrata.

SoFi inoata ca un peste, miscandu-si coada de la stanga la dreapta si schimband directia cu ajutorul aripioarelor dorsale. SoFi reprezinta primul prototip dintr-o serie de roboti acvatici care vor ajuta oceanologii si biologii marini sa inteleaga mai bine viata subacvatica si sa studieze comportamentul pestilor in mediul lor natural, nestingheriti de prezenta umana.
SHARE

Teddy

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu