Skydio, Drona Perfecta pentru Selfie-uri

Pasionatii de sporturi extreme au avut dintotdeauna o dilema, cum reusesc sa isi filmeze cele mai tari trick-uri, daca sunt singuri pe partie sau pe un traseu de downhill? Celebra camera GoPro a reprezentat pana acum cea mai buna solutie pentru acestia, dar uneori, o singura camera montata pe casca sau pe piept cu ajutorul unui ham nu reusea sa capteze imagini decat dintr-un anumit unghi. Pentru a prelua o imagine de ansamblu, erau necesare mai multe camere care sa fie montate pe traseu, dar acest fapt nu era dintotdeauna usor de realizat.


Dar acum, totul a devenit mai simplu cu ajutorul unei drone produse de compania Skydio, numita R1. Aceasta este dotata cu 13 camere care ii permit sa navigheze intr-un mod complet autonom cele mai dificile trasee. Cu ajutorul unui computer realizat de Nvidia si a intelegentei artificiale, drona va tine pasul cu proprietarul ei orice activitate ar intreprinde acesta.

Drona foloseste imaginile captate de cele 13 camere pentru a putea genera instantaneu trasee pe care sa le urmeze pentru a nu se ciocni cu un copac si pentru a mentine distanta fata de catre utilizator. R1 poate sa functioneze constant timp de 16 minute, un timp care poate parea scurt, dar este indeajuns de lung pentru a putea inregistra parcurgerea unei piste de downhill cum ar fi Happy Bear Trail din Sinaia.

Drona urmareste utilizatorul cu ajutorul unei aplicatii mobile. Trebuie doar sa aveti telefonul in ghiozdan sau intr-un buzunar iar drona va va urmari, navigand intr-un mod complet autonom pastrand o distanta minima in mod constant. Puteti pedala sau schia linistiti pentru ca R1 va fi mereu langa voi.Camera principala de actiune filmeaza in 4k, iar memoria acesteia este de 64gb care din pacate nu poate fi marita.

In ciuda pretului si a limitarilor generate de durata de functionare, R1 reprezinta pionierul unei noi tendinte pe care o vom intalni printre pasionatii de sporturi extreme si nu numai.
SHARE

Teddy

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu