Libia, Capitala Traficului de Persoane

De la 300 de dolari porneste o licitatie in Tripoli, o licitatie care permite oricarei persoane care dispune de banii necesari sa isi cumpere un sclav. Libia, este la ora actuala capitala mondiala a traficului de persoane, autoritatile estimeaza ca sunt peste 22 de astfel de licitatii in curs de doua ori pe saptamana, iar numarul mediu de persoane licitate este de 12. Traficantii au inceput sa abuzeze de migrantii care incercau sa ajunga in Europa. Din nevoia de a scapa de conflictele armate care bantuie istoria Africii de aproape 100 de ani, persoane de pe intreg teritoriul continentului stravechi incearca sa migreze in Europa. 


Pretul pentru aceasta migratie este unul foarte mare, dar refugiatii il platesc pentru ca ei considera ca in Europa vor putea trai in liniste si pace, departe de abuzurile pe care le sufera in statele lor. Punctul principal de trecere din Africa in Europa este in nordul Libiei, cu toate acestea, traficantii, dupa ce isi primesc plata de la migranti, ii incarcereaza pe acestia, iar mai apoi ii vand ca pe sclavi „Baieti puternici care pot lucra la ferma”, acesta este modul prin care unul dintre traficanti incearca sa convinga cumparatorii sa ii achizitioneze „marfa”.

In sensul acesta cuvantul „marfa” are un sens tragic de adevarat, sclavii care sunt vanduti fiind dezumanizati prin luni intregi de tortura, trai in conditii inumane, incarcerati in celule supraaglomerate, toate in numele unei afaceri murdare. 

Zeci de mii de persoane care incearca sa evadeze din ghearele conflictelor armate ajung sa fie tranzactionate ca simple produse pe piata libaneza. Realitatea crunta este ca aceasta afacere ilegala va continua sa supravietuiasca in ciuda eforturilor facute de ONG-uri internationale. Zeci de mii de persoane vor continua sa fie vandute pe piata neagra a traficului de carne vie pana cand autoritatile libaneze vor decide sa intervina.
SHARE

Centrul de Stiri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu